Sanning inom Hypnos som du vill ha det

Dom flesta ser och känner hypnos som ett sätt att ge över kontroll till en auktoritet. Det innebär att vi ser oss eller andra ligga i ett stadie där vi inte kontrollerar våra tankar och känslor. (Notera att det är känslor först och främst som styr vårt beteende). Det finns en person som har auktoritet och vi faller för det. Men innebär det då även att våra föräldrar hypnotiserar oss ? Dom har den så kallade auktoriteten.

Vi människor gillar att tänka att vi kan bli påverkade av media men att vi även styr våra egna handlingar. Det stämmer än så länge. Vi styr våra tankar men vi styr inte våra känslor. Vi lever våra liv efter det som får oss att må bra. Vanor är ett bra exempel på det, oavsett om en specifik vana är bra eller dålig för oss så följer vi dess rutiner dagligen just för att det får oss att må bra.
Hypnos i sin sammanhang betyder på latin "sova". Men vad ni inte vet om hypnos är, att det är dock en process. Som sovandet. Hypnos betyder inte kontroll, för även den personen som har auktoritet kan bli hypnotiserad av personen som inte har det. Ta till exempel en gång när du ch din kompis på sin höjd inte såg höjden utan ni började inse att ju längre ner ni gick desto mer blev det till sanning, eller hur, denna mening var svår att begripa ?
Jag påstår inte mig att ha auktoritet (vilket bevisar teorin för stunden) men jag kunde fan få dig att bli förvirrad, ett stadie där du blev paff för sekunden och ändå mår bra. Du fattade ingeting och ändå fortsatte läsa, och ju mer du läste av den meningen desto större frågatecken skapade du i tankar och allt är ändå okej.
Det var ett sätt att uppleva hypnos.

Det var hypnos på grund av att det var en process, min tanke var att få dig att gå blank i tankar och börja undra (ställa frågor som du inte har svar på, du öppnar dig mer och mer för att fylla dina tankar med någonting som låter logiskt och ger även någotn som helst svar). När du väl gjorde det så ville jag lyfta det upp tillbaka till ditt medvetande och när du blev medveten om det så ville jag att du upplever det som helt okej stadie, att det inte är något fel på att bli som ett frågatecken. (nu är du som ett fråga tecken igen, eller hur?)

Vad jag vill lyfta upp i din uppmärksamhet är att hypnos är inte att ligga ner i en bekväm stol och lyssna på en monoton röst. Tvärtom, Hypnos är att uppleva en process. Så som när din kompis berättar hur det såg ut, hur det lät och hur det kändes att vara på semester utomlands dit du också velat åka. Hypnos är helt enkelt det vi säger, och som andra upplever.

Heist
P.S. Kom ihåg, om hypnos ska förbjudas, så måste vi människor sluta tänka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0